Figyelem!Ez az oldal csak egy befejezetlenül maradt tervezet. A készítő webhelye: htsite. A lelkészség működő honlapja a parochia.hu oldalról érhető el.

Híreink

 

Parókia
2400 Dunaújváros
József A. utca 11. 2/4.
Tel.: (25) 412-197
Mobil: (30) 911-8600

E -mail:
gorkat-dujv@freestart.hu

Az egyházközség szervezőlelkésze
Magyar László

Isten hozta honlapunkon!

Boldog új esztendőt kíván a Dunaújvárosi Görög Katolikus Szervezőlelkészség! BÚÉK ! Bízd újra életedet Krisztusra!

Szervezőlelkészségünket 2002. szeptember elsejével alapította Dr. Keresztes Szilárd hajdúdorogi megyéspüspök. Közösségünkhöz tartoznak a Fejér megyében élő görög katolikus lakosok, illetve élnek még testvéreink Solton, Dunavecsén, Hartán, Szalkszentmártonban.

Közösségünk még meglehetősen kiskorú, a fejlődés,az építkezés időszakát éljük. Ez azonban inkább örömteli mint gondterhes időszak. A rendszeresen találkozó 30-40 fős kis "családunk" folyamatosan bővül. Nem véletlenül használtuk a "család" kifejezést, hiszen másfél éve híveknek és papuknak közös örömük és minden gondjuk. Isten segítségével szépen haladunk. A kezdeti hazátlanság után ma már saját kápolnánk s reményeink szerint parókiánk lesz. A várostól megkaptunk ugyanis egy használaton kívüli bölcsődét. Feladataink közé tartozik a volt bölcsődei épület átalakítása, hogy elférjen benne a kápolna, közösségi helyiségek, iroda, lelkészlakás. Akik anyagilag szeretnének hozzájárulni a felújításhoz, azok a következő számlaszámra küldhetik adományukat: Postabank: 119-90-101-06347552-10000001. Előre is köszönjük nagylelkű segítségüket!

Istentiszteleti rend

"Az Úr napját szenteld meg! Hat napig dolgozzál és végezd minden munkádat. A hetedik nap azonban az Úrnak, a te Istenednek a pihenő napja, ezért semmiféle munkát nem szabad végezned, sem neked, sem fiadnak, sem lányodnak, sem szolgádnak, sem szolgálólányodnak, sem állatodnak, sem a kapuidon belül tartózkodó idegennek. Az Úr ugyanis hat nap alatt teremtette az eget és a földet, a tengert és mindent, ami bennük van, a hetedik napon azonban megpihent. Az Úr a hetedik napot megáldotta és megszentelte." ( Kiv.20,8-11).

Az istentiszteletek új helye Dunaújvárosban:
Görög Katolikus Kápolna, Kertváros Kőris utca 15.

Hétköznap: délután 4 órától Szent Liturgia
Szombaton: reggel 8 órától Szent Liturgia
Vasárnap: 09 órától reggeli Istentisztelet
10 órától Szent Liturgia
16 órától alkonyati Istentisztelet

Dunaújvárosban a kórházban minden hétfőn 18 órától Szent Liturgia kezdődik.

Székesfehérváron a vizivárosi Jézus Szíve római katolikus templomban van Szent Liturgia az év páratlan heteinek szombatján 18 órától.

Előzetes egyeztetés alapján a hozzám tartozó területeken bárhol végzek Szent Liturgiát.

Minden kedves testvérünket szeretettel várjuk!

Fel

Az oldalakat tervezte és készítette: Hajas Tamás