zene

gitár

A zenélés az én esetemben (elsősorban) gitározást jelent, mivel ezen a hangszeren szeretek és tudok játszani. Időnként rövid kis felvételeket is készítek (link alább) és játszom egy hobbizenekarban.

hangaszereim

ibanez ikon

Ibanez RG 560 - Japánban, feltehetőleg a 90-es évek elején gyártott, kényelmes, sokféle stílusban jól használható gitár. Nyak hangszedő: DiMarzio Pro Track, híd hangszedő: DiMarzio Breed (S. Vai), középen: Ibanez S1. Tremoló: LoEdge. Nyak: 24 bundos, wizard profilú.

Wox - részletes leírás és link nagyobb képhez. Wox Cambridge Reverb 30 - előfokcsöves, két csatornás, zengetővel és tremoló effektel ellátott, nagyon szép hangú 30W-os gitárkombó. (Szabó Sándor a Zenészmagazin 2000/11 számának 50-51. oldalán írt a 2 hangszórós változatról illetve a 15 wattos kisöccsről részletes bemutatót.)

jh1 ikonMarshall JH-1 (Jackhammer) - torzítópedál. A linkre kattintva részletes ismertető is olvasható. (A szöveget eredetileg a www.hangszerek.hu-nak írtam, a pedál hangját bemutató felvételek is onnan tölthetőek le.)

Marina ikonMarina Lotus 2 - westerngitár. Valamikor 1996. körül vásároltam. A teteje habos jávor(?), a diszítése valódi (nem matricázott) intarziákkal készült. Szép, kényelmes hangszer.

ajánlott linkek

www.hangszerek.hu - ezen az oldalon jónéhány, mp3 hangmintával megtámogatott, hangszerbemutató olvasható. Nagyrészt az én írásaim és felvételeim.

Index - Gitármánia fórum - több éve létező fórum számos segítőkész törzstaggal, időnként viszont unalmas vitákkal pl. arról, hogy a C-dúr skála hetedik hangja vajon B-nek vagy H-nak nevezendő.

PowerTab - nagy tudású, INGYENES, gitár tab (és kotta) szerkesztő program. Jó ideje az 1.7 verziónál tart. A webhely része egy archívum és rengeteg link PowerTab kottákhoz.

www.instrumentweb.hu - az egyik legjobb magyar gitáros, a Gitármánia tábor kitalálója és szervezője, Andrásik Remo webhelye. Érdemes letölteni a PowerTab kottákat!

stratofan.rentahost.net - rengeteg információ (magyarul!), hangszervásárlással, gitárokkal, effektekkel, felvétel készítéssel, erősítőépítéssel kapcsolatban és számos, a témákhoz kötődő link.

Fel!