...az ember csak feszegeti, nem baj, ha fáj.

 

Az ember alapvetoen telhetetlen lény. Ha nem így lenne, akkor megelégedne azzal, amije van és nem akarna állandóan szépíteni rajta. Így aztán mindent elkövetünk, hogy jobb színben mutassuk magunkat, mint a valóság. Festjük az arcunkat, a hajunkat, ékszerekkel aggatjuk tele a testünket, ami nem minden esetben a kivagyiságot jelzi, csak esetleg valamilyen hovatartozást. Mindebbol természetesen nem maradhatnak ki az ember különbözo testrészei sem, még akkor sem, ha fáj.

Pedig fáj és nem véletlenül. Oseink férfivé vagy nové érésük alkalmával - és még számtalan más esetben - mindenféle szertartásokat foganatosítottak, amiket valamilyen külso jeggyel tettek emlékezetessé, mint a körülmetélés, a csikló kimetszése, a test fával, csonttal és egyéb anyagokkal való feldíszítése, hegek, bélyegek beégetése a borbe, vagy a tetoválás. Ily módon az illeto a csoport teljes jogú tagjává vált, éretté és alkalmassá a családalapításra, a fájdalom elturése pedig jelezte, hogy kiérdemelte a többiek tiszteletét.

Azonban minden fokozható, ezért a fát, csontot és más természetes anyagokat a tehetosebbek felcserélték aranyra, amiket drágakövekkel díszítettek. Azonban a legnagyobb robbanást ez a század hozta, mint annyi minden másban is. Így mára alig meglepo, ha valakit valamilyen piercinggel látunk. Elképeszto forma- és ötletgazdaság jellemzi, hiszen az emberi fantázia szinte határtalan. Más kérdés, hogy a természet néha korlátok közé szorítja. De az ember csak feszegeti, nem baj, ha fáj, ha kellemetlen, csak különleges legyen.

Hogy ez perverzitás? Nem kevésbé, mint a mindennapi szappanopera-nézés, apuka beteges autószépítése, anyuka takarításmániája, a nagypapa pipagyujteménye és még sorolhatnám. Különben is, ha jó volt több ezer éven át, akkor ne most kiáltsunk rá kígyót-békát. Ami pedig az intimpiercing szépségén túli elonyeit illeti, azt mindenkinek a fantáziájára bízom.

Tehát, ha úgy érzed, elég bevállalós vagy mondjuk egy intimékszerre vagy csak egy apró díszt szeretnél az orrodba, köldöködbe, gyere el hozzám! Esetleg van valami extrém ötleted. ne tartsd magadban, lehet, hogy holnap már büszkén viseled. A fájdalommentességet nem garantálom, de kíméletes leszek, abban biztos lehetsz.