Nagy szeretettel köszöntöm a

TÁLTOS CSALÁDI KÖR

honlapján!

 

Fontosnak tartjuk, hogy éljünk a ma technikai lehetőségeivel is, hiszen, amit egyesületünk vállalt, célul tűzött ki maga elé, annak része kell, hogy legyen: eljut az információ, ismeret minél több emberhez. Nem gondoljuk természetesen, hogy az internet révén minden érdeklődőt megszólíthatunk, ezért kérjük Önt (is), hogy hírünket, híreinket juttassa célba környezetében!

 

 

Mit hol talál meg lapunkon?

 

Próbáltuk a menüpontok megnevezéseit céltudatosan alakítani, reméljük, önmagukért beszélnek. Gyakra(bba)n frissített tartalmat a baloldali programajánlóban (ennek hű másában az elmúlt programokkal együtt a kalendáriumban) talál a kedves olvasó és természetesen a főoldalon. A programok között nemcsak egyesületünk „kínálata” lelhető fel, minden olyan hozzánk eljuttatott ajánlat is megtalálható, melynek szellemiségét küldetésünkkel összeegyeztethetőnek tartjuk.

Galériánkban a programjainkon készült fényképek és hangzóanyagok találhatók, ennek böngészését is ajánlom figyelmébe!

 

 

 

A tárolási kapacitások megosztása miatt a hang- és képtárat külön szerveren helyeztük el!

 

HANGTÁR elérhető >itt<           KÉPTÁR elérhető >itt<

 

A hangtárban elsősorban az Asztali beszélgetéseken készült felvételek találhatók, de más olyan előadást, beszélgetést is elérhetővé teszünk, mely szellemisége egyesületünk céljaival összeegyeztethető.

 

A képtárba Családi délutánokon, Asztali beszélgetéseken, Regejáró Művészeti Klubokon készült fényképek kerültek fel, és az eddigi BÁBKERT A Várkertben (2005, 2006, 2007) rendezvényünk több száz fotója!

Képtárunkban mostantól –kényelmi lehetőségként- a diavetítés üzemmód is rendelkezésre áll. Hallgassák, nézzék szeretettel!

 

 

 

 

Családi délutánunkon Badacsonyi Angéla,
a Tintaló Társulás tagja volt a vendégünk
a Zsiga föstő fest c. előadással.

A képre kattintva bepillantást nyerhetnek az előadás mozzanataiba és a gyermekek –és felnőttek- önfeledt tekintetébe

 

 

Gondolatébresztgető...

 

Miért járunk Bábszínházba?

 

Mert bábszínházba járni öröm.

Kézen fogjuk egymást; apa-anya-két kislány és elvarázsolódunk. Az előadások megpendítik lelkünk citoráját, és ez a csodazene aztán ott zeng bennünk napokig, cseng-bong egy életen át.

Örömkönnyeket csal a szemünkbe, mosolyt az ajkunkra, büszkeséget a szívünkbe.

Hiszen olyan jó tudni, hogy ilyen gazdagok vagyunk. Mérhetetlen kincsek hordozói. Különleges képi nyelvünk, dallamvilágunk, néphagyományaink, meséink egytől-egyig Világláttatók.

 

Lelki kincsesládánk titkait a jó művész ismeri, és él velük.

Felhasználja az Író és a Rendező, láttatja őket a Díszlet-és a Jelmeztervező, érti a Technikus és éli őket a színpadon a Bábszínész is.

A Bábszínházak művészei tudják, hogy a mesék életre szóló barátaink. Hiszen tanítanak és nevelnek, átsegíthetik nehéz élethelyzetein nem csak a gyermeket, a felnőttet is. Születésünktől halálunkig vidítanak és gyógyítanak.

Éljünk hát velük!!!

 

 

 

Írtam mindezeket Krisztus születése után a 2008. évnek Boldogasszony havában, Mosonmagyaróváron, az Ágról szakadt Tilinka című bábelőadás életre szóló bűvöletében.

Miholicsné Orbán Katalin

 

 

 

Frissítve 2008. április 30.