Z A L A E G E R S Z E G I

DÁMAJÁTÉK

S P O R T E G Y E S Ü L E T

8900 Zalaegerszeg, Berzsenyi Dániel utca 15.

Telefon: (36) 92/314-894

e-mail: penkalo@t-online.hu

Z

D

S

E

 

 

A nemzetközi dámajátékot ma sok-sok millió ember játssza a világon. Nálunk, Magyarországon azonban szinte ismeretlen e nagyszerű szellemi sport. Ezekkel az oldalakkal azt szeretnénk elérni, hogy minél többen megismerkedjenek annak rövid történetével, a szabályokkal, és megkedveljék ezt a játékot.

 

A Zalaegerszegi Dámajáték Sportegyesület megalakulása

 

A „Mozdulj Egerszeg” mozgalom keretében 2003. május-júniusban a városi sportirodában, a nagyobb városi általános iskolákban, az idősek otthonában és a Civil Szervezetek összejövetelén tartottunk dámajáték-bemutatókat, ahol több száz gyerek és felnőtt sajátította el a nemzetközi dáma egyszerű szabályait és kezdett el játszani. Az iskolai nyári szünetben a Kertvárosi Lakótelepi Sport Clubban folyamatosan foglalkoztunk a dámajáték iránt érdeklődőkkel.

Örömmel tapasztaltuk, hogy első lépéseinket nagy lelkesedéssel fogadták a gyermekek és szülők, az iskolák és a művelődési központok egyaránt, hiszen a dámajátékkal mint tömegsporttal olyan értéket tudunk létrehozni, mely a lakosság számára örömet, élvezetet, kikapcsolódást nyújt.

Hogy komolyan felkészülhessünk a fiatalok szabadidejének hasznosabb eltöltésére, létrehoztuk az ország első dámajáték sportegyesületét. A tanév során a gyerekek számára az iskolákban szerveztünk ingyenes szakköröket, valamint 2004. márciusától minden érdeklődő számára ingyenes dámajáték oktatást tartunk a megújult Gönczi Ferenc ÁMK-ban, a Kertvárosi Lakótelepi Sport Clubban és a Városi Dámajáték Klubban, ahol szívesen látjuk mindazokat, akik kedvet éreznek a játékhoz.

A sportegyesületünk megalakulása első évében hagyományteremtési szándékkal 3 nagyobb versenyt rendezett: a téli, a tavaszi és a nyári szünetben. Ezt nemcsak a lakosság fogadta kedvezően, hanem a média is érdeklődött iránta.

Továbbra is pályázatok útján, vállalatokkal való kapcsolattartás révén igyekszünk megszerezni azt az anyagi támogatást, amely szükséges a sportegyesületünk működéséhez.

A Zalaegerszegi Dámajáték Sportegyesület elnöksége:

 

Elnök:

Penkalo Viktor

Elnökhelyettes:

Penkalo Alex

Gazdasági felelős:

Varga István

Számvizsgáló Bizottság elnöke:

Udovenko Lada

Számvizsgáló Bizottság tagja:

Fekete Csaba

 

A Zalaegerszegi Dámajáték Sportegyesület további alapító tagjai:

 

Ferencz Győző

 

Kovács Mihály Ákos

 

Kovács Róbert

 

Nagy Lajos

 

Benke István

 

Pető Tibor 

 

 

         vissza a főoldalra