Adó 1 %, hogy

repülhessen!


Ugye ön is gyönyörködött már a magasban szárnyaló madarak látványában?


Őket is érheti betegség, baleset. Ők is szorulhatnak segítségre.


A hortobágyi Madárkórház Alapítvány 12 éve állatvédő civil szervezetként sérült, védett madarak ellátásával, gyógykezelésével foglalkozik.

Adószámunk:
18557899-1-09

Támogatásával  hozzájárulhat, hogy a sérült madarak újra repülhessenek!

  • támogassa őket adó 1 % nyilatkozatával
  • adományokkal
  • a gyógyításhoz szükséges eszközökkel
  • legyen az önkéntesünk
  • legyen madármentő

Kérjük, hogy támogatásukkal segítsék az alapítvány céljainak megvalósulását.
A Balmazújváros és Vidéke Takarékszövetkezet Hortobágy, Petőfi tér 1. alatt fiókjában vezetett 59900029-10001868 számú bankszámlán várjuk az adományokat, melyről számlát, ill. igazolást adunk. Ehhez az adományozó nevét, címét, adószámát, vagy adóazonosító jelét kérjük a 4071 Hortobágy, Petőfi tér 6. alatti címünkre elküldeni.

A támogatás költségként elszámolható vagy az adóalapból közhasznú célra, a vonatkozó jogszabályok szerint magánszemélyeknél az adomány 30%-a, az adó 50%-áig, társaságoknál a teljes adomány az adó 20%-áig leírható.


Tekinse meg honlapunkat,  vagy blogoldalunkon tájékozódhat az aktualitásokról!

Az adóbevallásához szükséges nyomtatható 1%-os adatlap: pdf vagy doc formátumban.

Közlemény az adó 1% felhasználásáról 2008-ban.

Közlemény az adó 1% felhasználásáról 2009-ben.

Közlemény az adó 1% felhasználásáról 2010-ben. 1 2 3
Olvasói kérdés

T.cím
 
Nagy tisztelője vagyok munkájuknak elhivatottságuknak.A magam szerény lehetőségeihez képest támogattam, és támogatni is fogom adóm egy százalékával önöket.Javaslatom,hogy mondják el az embereknek mit tudtak megoldani,megvásárolni az adományokból.Nem elszámoltatás ez,de olyan jó lenne hallani,hogy ezt és ezt meg tudtuk venni tovább bírtunk fejlődni.Ne csak egy visszatérő hirdetés legyen a honlapjuk.Lehet,hogy így még több támogatót találnak ha látják az emberek,Íme a pénzem,erre költötték.Mégegyszer!Hiszem,hogy jó célra fordítják a támogatásokat.Aki az állatokat szereti rossz ember nem lehet.És önök biztosan szeretik.
További sikereket és jó munkát kívánok.

laci-ka.

Válasz

Kedves Laci-ka!
 
Köszönjük támogatását, és javaslatát, melyet igyekszünk teljesíteni. Hogy miért nem frissítjük ad honlapunkat, annak az az egyszerű oka, hogy nem értek hozzá. Alkalmanként jelentkezik valaki és aktualizálja. Van két honlapunk is, a madarkorhaz.hu már elég régen, 2004-ben volt frissítve, a másik a madarpark.hu 2006-ból való, de időről időre felrakják rá havi kiadványunkat a Pusztadoktor magazint, melyben azonban rendszersen beszámolunk olvasóinknak arról, hogy hol jártunk, mit csináltunk, mi újság a madárkórházban és a természetben, mik az atuális teendők a madármentésben, madárvédelemben. Az újságot ingyenesen terjesztjük állatkertekben, állatboltokban, állatorvosoknál. Hogy mire költjük a pénzt, arról majd feltesszük a közhasznú jelentésünket a honlapra. Valójában a működési költségekre (rezsi, munkabér, telefon, gépkocsifutás, takarmány, gyógyszer, diagnosztikai angyagok) önkéntesek foglalkoztatásának költségeire, kiadványokra, hirdetésekre, és az újságra megy el a pénz nagy része. Működésünk stabil, és ez a legnagyobb angyagi eredmény az utóbbi 9 évben. Mindíg annyit költünk, mint amennyi pénzünk van, néha többet, ha kell. Ez azt jelenti, hogy ha madárért kell menni, akkor elmegyönk, de 100 km-nél messzebb ritkán. De olyan nincs, hogy nem kezelünk egy beteget, mert elfogyott a pénz. Ilyenkor én hitelezem meg a családi kasszából. Ha marad beruházásra, az ritkán van, de ha fontos, akkor valahogy kiszorítjuk. Új dolog az utóbbi két évben volt először, az uniós pályázattal megvalósított Madárpark 4,5 millió Ft-os önrésze 2006-ban, és - a korábbi roncs autóink gazdaságtalan javítgatását megelégelve - egy 6 milliós új kisbusz 2007-ben, melyet nagyon kihasználunk kiállítási anyagok, és személyek szállításánál, takarmányszállításnál, madármentésnél. Ha több pénzünk van, többet költünk működésre, de most esedékes a korábban selejt áron beszerzett, ma már teljesen elhasznált eszközeinket, műszereinket lecserélni. Ennyit az anyagiakról, és köszönöm.
 
Üdvözlettel:
dr. Déri János 

Olvasói kérdés

Kedves Dr. Déry János!
 
Azért fordulok Önhöz, mert jó ideje már, hogy felfigyeltem a tevékenységükre, amely őszinte tiszteletet váltott ki belőlem. Én Hajdúböszörményben élek, de szívem közepe a Hortobágy és annak élővilága. Eddig úgy igyekeztem (némileg) hozzájárulni a tevékenységükhöz, hogy az adóm 1%-át Önöknek utalom az utóbbi időben, és a környezetemben is sikerült néhányakat erre buzdítanom. Azonban -mivel édesanyám mindig megkapja az újságukat- hallottam tőle, hogy talán önkéntesként is részt lehetne venni valahogyan a munkájukban. Rákerestem a honlapon, de ott azt találtam az "önkéntesek" résznél, hogy "jelenleg feltöltés alatt". Nem tudom, hogy van-e erre valóban mód akkor is, ha nem vagyok állatorvos (pszichológus és angol szakfordító vagyok ugyanis :-)), de bármiben nagyon szívesen részt vennék, ha lenne rá lehetőség, különösen a nyáron.
 
Ne haragudjon, hogy levelemmel feltartottam, de nagyon várom a válaszát.
 
Előre is köszönöm: Molnár Judit
 
Ui: Egyébként a kisfiam (8 éves) ma jött haza 3 napos osztálykirándulásukról, amit a Hortobágyon töltöttek, és Önöket is meglátogatták. Őt is elvarázsolta az egész 3 nap, mivel ő is természet- és madárrajongó, de legjobban a Madárpark tetszett neki. Ezúton is köszönöm a lehetőséget, hogy ilyen élményhez juthattak a gyerekek.

Válasz

Kedves Molnár Judit!
 
Örömmel olvastam kedves szavait, és természetesen van lehetőség önkéntes munkára, bárkinek, bármikor, bármennyi időre. Részt lehet venni a napi munkában: Ez reggel 7-9 között takarítás, a röpdékben etetés, fűnyírás, 9-18 között pénztárosi és pultos munka, kiadványok, ajándéktárgyak árusítása, látogatók fogadása, felügyelete, esetleg idegenvezetése, közben egész nap fél óránként fiókák etetése, ha szükséges, alkalmanként sérült madarak kezelésénél segédkezés, asszisztencia, alkalmanként más önkéntesek betanítása, fiatalabbak felügyelete, jogosítvánnyal és vezetési gyakorlattal rendelkezőknek sérült madarak terepi mentése, beszállítása, este 18-tól etetés, 19-kor záróra. Szükség esetén non stop műtéteknél segédkezés, éjszaka is. Alkalmanként havonta a Pusztadoktor magazin postázása (több ezer címre), szórólapozás, stb. Mindez önkénteseknek természetesen nem kötelező, hanem ezek közül bármi választható. Önálló és fizetett dolgozót tehermentesítő munkavégzés esetén a bejárás, vagy szállás és étkezés költségeit álljuk. Lehet bejárni Böszörményből is, de június közepétől saját épületben szállást is tudunk adni. Munka- és védőruha részben van: pólót, inget, köpenyt, kesztyűt tudunk adni, cipőt nem. Egyszerre 2-4 önkéntest tudunk foglalkoztatni, nagy rendezvényeken, Lovasnap, Táltosnap, Hídi-vásár, 10-20 főre is szükség van. Van, amikor mi megyünk rendezvényeken kiállítani: Kevi juhászfesztivál Túrkevén, tiszafüredi Halas napok, Hegyalja fesztivál, Farmer Expó, megyei Vadásznap különböző városokban, ősszel BNV, télen hó-show, tavasszal Utazási Kiállítás, FEHOVA, megyei utazási kiállítások, biofesztiválok, stb. Ezekre is várjuk tevékenységünket tapasztalatból ismerő önkénteseink segítségét.
A koordinátor Kovács István a Madárpark munkacsoport vezetője, személyesen fenti munkaidőben a helyszínen, illetve az 52/269-181-es telefonon, vagy az okotele@t-online.hu e-mail címen érhető el.   
Röviden ez az, amit a honlapra a megfelelő helyre fel kellene tölteni. (Ehhez nem értünk annyira, ebben is lehet segíteni...)
Szeretettel várjuk! (Vigyázat: aki eljön, az többnyire itt is marad!) 
 
Üdvözlettel:
Dr. Déri János