aa

Angol Nyelvtanfolyam Máltán
Képek Máltáról

 

         

 

Kedvencekbe                           

Kezdőlap

Bemutatkozás

Málta

Dombrád tábor

Kapcsolat

Egyéb

     Málta a Földközi-tenger közepén fekvő kis sziget évezredes kulturális hagyományokkal. Az ország 3 szigetből áll (Málta, Gozo,Comino). Ebből Málta a legnagyobb a maga 42 km-es hosszúságával. Itt építették kb. 7000 évvel ezelőtt az első templomokat, amelyek idősebbek  Stonehengenél, de még a piramisoknál is. Útjában Róma felé járt a szigeten Szent Pál, aki ha már ott volt megtérítette Málta lakosságát. Ez a találkozás a katolicizmussal olyannyira jól sikerült, hogy ma a máltaiak 95%-a katolikus. Nyomott hagyott itt Napóleon, a Lovagrend és természetesen az angol birodalom is. Ez a hatás máig érvényesül, hiszen a közlekedés baloldali és Málta lakossága kétnyelvű, az angol nyelvet mindannyiuk beszéli és használja is. Éppen ezért kitűnő választás itt nyelvet tanulni, arról nem is beszélve, hogy lényegesen kevesebbe kerül, mintha Nagy-Britanniában tennénk ugyanezt.

     Június 27-én érkeztünk az Air Malta gépével a központi szigetre Máltára, ahol kellemes, 32C*-os meleg fogadott bennünket és ottlétünk alatt ez így is maradt. Az English Language Academy képviselője már várt ránk a repülőtéren és a diákokat a fogadó családjukhoz szállította. A következő két hétben más nemzetiségű diákokkal laktak együtt, mivel a szervezésnek köszönhetően (azért, hogy minél többet használják az angolt) 2 magyar diák nem kerülhetett ugyanahhoz a családhoz. A családok néhány utcányira laktak a nyelviskolától Sliemában, ami Málta szórakozó és idegenforgalmi központja. Ők biztosították a napi 3szori étkezést a tanulóknak és bepillantást nyújtottak a máltaiak mindennapjaiba.

A diákok 2 héten keresztül mindennap fél 9-től fél 1-ig tanultak a nyelviskolában, ahol mindenki a saját szintjének megfelelő nemzetközi csoportban (max. 10 fő) fejlesztette nyelvtudását. Az iskolában nemcsak máltai, hanem angol, kanadai, amerikai tanárok is dolgoztak, akik mindannyian nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Az English Language Academy az egyik legnagyobb és legjobb hírű akkreditált nyelviskola az egész szigeten!

     Délutánonként a máltai nyelviskola illetve a Sydney Angol Nyelvstúdió által szervezett programokon vehettek részt. Ezek között Vallettai városnézés, egész napos kirándulás Gozo szigetére, kulturális kirándulások (pl. a már említett 7000 éves Ggantija templomához) szerepeltek, valamint túrák a sziget fantasztikusan gyönyörű természeti képződményeihez (pl. a Cominó-i Kék lagúnába vagy a Blue Grottohoz). De mindannyian a szebbnél-szebb, sziklás ill. homokos strandokon való fürdéseket élveztük leginkább, mivel az egész Földközi-tenger legtisztább tengerpartjai Máltán találhatóak. Ezek azok a helyszínek egyébként, ahol a híres Trója című filmet forgatták Brad Pitt főszereplésével. A szervezett kirándulásokon túl mindenki saját maga is felfedezhette Máltát, hiszen a buszpályaudvar és a kikötő is 2 percre volt a nyelviskolától.

Esténként pedig feléledt a sziget. Minden éjszaka festákat tartottak a helyiek tűzijátékkal, felvonulással, rezesbandákkal, zászlókkal és kivilágított templomokkal. A fiatalok külön szórakozó negyedbe (Paceville) mehettek kikapcsolódni, ahol rengeteg disco, étterem, bár várta őket. Az sem volt baj, ha kicsit később értek haza, ugyanis Máltán elsőrangú a közbiztonság.

     Ez a csodálatos 2 hét nyelvtanulás és nyaralás szempontjából is maradandó élményt jelentett mindenki számára. Éppen ezért ajánljuk mindazoknak, akik magabiztos nyelvtudásra szeretnének szert tenni, pl. nyelvvizsga előtt állóknak, illetve üzleti nyelvet tanulóknak. Előre- láthatólag jövőre is szervezünk utat, érdemes tehát már most gondolkodni a következő nyári programjukon. Addig is szeretettel várjuk a Sydney Angol Nyelvstúdióba a tanulni vágyókat!

    

Kilátás Vallettára

A tengerparti sétány

A Sliemai kikötő

Az ELA nyelviskola előtt

Ahol forgatták a tróját

A Comino-i Kék Laguna

Sliemai-i utcakép

Itt is fürödhetünk

Popeye village

Banánozás Melliha bay-en

Mdina-i városnézés

Azure Window

Gozón, a Jeep Safarin

A Footloose bárban

Kilátás Vallettából

A Ggantija

 

 

   

 

     

Design: ImI

KezdőlapBemutatkozásMáltaDombrádKapcsolatok |